Περιέχει αρκετή ποσότητα νερού, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι.
Φυτικές ίνες – Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και της πέψης δρώντας έτσι αποτρεπτικά και στην εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.
Κάλιο – Η υψηλή περιεκτικότητα του καλαμποκιού σε κάλιο βοηθά στην ισορροπία , συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. καλίου/νατρίου στον οργανισμό, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα.
Αντιοξειδωτικά – Καροτενοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στη μείωση χρόνιων παθήσεων.
Καροτενοειδή – προστατεύονται τα κύτταρα των ματιών από τις ακτίνες υψηλής ενέργειας, έτσι προστατεύονται από τον καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Θρεπτικό συστατικό | Μονάδα | Διατροφική αξία ανά 100γρ. |
Νερό | g | 76,05 |
Θερμίδες | Kcal | 86 |
Πρωτεΐνες | g | 3,27 |
Λιπαρά | g | 1,35 |
εκ των οποίων κορεσμένα | g | 0,325 |
εκ των οποίων μονοακόρεστα | g | 0,432 |
εκ των οποίων πολυακόρεστα | g | 0,487 |
Υδατάνθρακες | g | 18,70 |
Φυτικές ίνες | g | 2,0 |
Σάκχαρα | g | 6,26 |
Κανένα σχόλιο