Περιέχει αρκετή ποσότητα νερού, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι.

Φυτικές ίνες – Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και της πέψης δρώντας έτσι αποτρεπτικά και στην εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.

Κάλιο – Η υψηλή περιεκτικότητα του καλαμποκιού σε κάλιο βοηθά στην ισορροπία , συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. καλίου/νατρίου στον οργανισμό, συμβάλλοντας στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αντιοξειδωτικά – Καροτενοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στη μείωση χρόνιων παθήσεων.

Καροτενοειδή – προστατεύονται τα κύτταρα των ματιών από τις ακτίνες υψηλής ενέργειας, έτσι προστατεύονται από τον καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Θρεπτικό συστατικό

Μονάδα

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Νερό

g

76,05

Θερμίδες

Kcal

86

Πρωτεΐνες

g

3,27

Λιπαρά

g

1,35

εκ των οποίων κορεσμένα

g

0,325

εκ των οποίων μονοακόρεστα

g

0,432

εκ των οποίων πολυακόρεστα

g

0,487

Υδατάνθρακες

g

18,70

Φυτικές ίνες

g

2,0

Σάκχαρα

g

6,26

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.