Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες Β1, Β2, Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βηταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Είναι ενυδατικό, με περιεκτικότητα νερού 88%.

Υπερτροφή για τον οργανισμό σου

  • Ενίσχυση της αντοχής
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Μείωση της χοληστερίνης
  • Μείωση του ρίσκου καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Αποτρέπουν την οστεοπόρωση
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
  • Βελτίωση τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μειώνοντας τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Θρεπτικό συστατικό

Μονάδα

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες

Kcal

43

Πρωτεΐνες

g

1,6

Λιπαρά

g

0,2

εκ των οποίων κορεσμένα

g

0

Υδατάνθρακες

g

10

Φυτικές ίνες

g

2,8

Σάκχαρα

g

7

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.