Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες Β1, Β2, Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βηταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Είναι ενυδατικό, με περιεκτικότητα νερού 88%.
Υπερτροφή για τον οργανισμό σου
- Ενίσχυση της αντοχής
- Μείωση της αρτηριακής πίεσης
- Μείωση της χοληστερίνης
- Μείωση του ρίσκου καρδιαγγειακών παθήσεων
- Αποτρέπουν την οστεοπόρωση
- Βοηθούν στην αντιμετώπιση ηπατικών παθήσεων
- Βελτίωση τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μειώνοντας τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και άνοιας.
Θρεπτικό συστατικό | Μονάδα | Διατροφική αξία ανά 100γρ. |
Θερμίδες | Kcal | 43 |
Πρωτεΐνες | g | 1,6 |
Λιπαρά | g | 0,2 |
εκ των οποίων κορεσμένα | g | 0 |
Υδατάνθρακες | g | 10 |
Φυτικές ίνες | g | 2,8 |
Σάκχαρα | g | 7 |
Κανένα σχόλιο