ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έναρξη συνεργασίας με τη γαλλική οινοποιία του Μπορντό, Château L’Isle Fort, ανακοίνωσε η εταιρεία Galitel, εισαγωγέας γαλλικών τροφίμων και ποτών.

To Σατό Ιλ Φορ είναι μία από τα πιο δυναμικά ανερχόμενες οινοποιίες του Μπορντό, με ιδιόκτητους αμπελώνες 90 στρεμμάτων φυτεμένους με τις κλασικές ποικιλίες της περιοχής: μερλό (58%), καμπερνέ φραν (28%) και καμπερνέ σοβινιόν (14%).

Το πρώτο κρασί που έρχεται στην Ελλάδα είναι το Cuvée Précieuse 2018, που παράγεται σε μόλις 10.000 φιάλες από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια 20 στρεμμάτων. Την οινοποίηση επιμελείται ο γνωστός σύμβουλος-οινολόγος του Μπορντό Stéphane Derenoncourt, ο οποίος συμμερίζεται τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των ιδιοκτητών του Château L’Isle Fort, Sylvie Douce και François Jeantet.

Η Συλβί Ντους και ο Φρανσουά Ζαντέ αγόρασαν το 2001 το εγκαταλελειμμένο σατό του 16ου αιώνα και το ανακαίνισαν ολοσχερώς, προχωρώντας ταυτόχρονα σε αναμπέλωση υιοθετώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές βιολογικής γεωργίας.

Τα κρασιά του Château L’Isle Fort και ειδικά η Cuvée Précieuse, χαρακτηρίζονται από φινέτσα και απαλότητα. Όπως έχει γράψει ο καταξιωμένος κριτικός κρασιού της Γαλλίας, Μισέλ Μπετάν, «Στο Isle Fort παράγεται ένα από τα πιο κομψά και νόστιμα Bordeaux Supérieur που μπορεί κανείς να βρει».

Περισσότερες πληροφορίες: 210 625 4023‬

Κανένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *