Η Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018! είναι η μέρα Beaujolais Nouveau, ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ της Γαλλίας. Είναι ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ στο πλούσιο πολιτιστικό ημερολόγιο της Γαλλίας και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο.

Comme chaque année, et dans le monde entier, des amateurs de rituel se réjouiront à l’idée de philosopher sur le goût supposé de la chose : framboise, fraise, fruit des bois ou vanille ?

Le Beaujolais Nouveau arrive le 15/11/2018 et pour cette occasion, L’Epicerie Gourmet Dégustation et Galitel ont le plaisir de vous recevoir à partir de 19h pour fêter cet événement avec les Vins de la Maison Coquard!

Nous serons très heureux de vous avoir parmi nous pour cet événement de convivialité, gourmandise .

Adresse: Degustation S.A. Koumpari 5, Athina 106 74

https://goo.gl/maps/6wNW3jD3itN2

1. Είναι το πιο διάσημο “Primeur” της Γαλλίας
Στην περίπτωση του Beaujolais Nouveau, βρίσκεται στα ράφια μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών.

2. Το κρασί Beaujolais Nouveau είναι πολύ δημοφιλές
Περίπου 65 εκατομμύρια μπουκάλια Beaujolais Nouveau παράγονται κάθε χρόνο.

3. Γίνεται κάθε Τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου
Η καθορισμένη ημέρα για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Beaujolais δημιουργήθηκε το 1985. Αποφασίστηκε ότι η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου θα είναι η γενική ημερομηνία κυκλοφορίας. Τα κρασιά αποστέλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο λίγες μέρες πριν, αλλά πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστές αποθήκες μέχρι τις 12:01 π.μ. την Πέμπτη. Το πιο δημοφιλές φεστιβάλ γίνεται στη Λυών, όπου τα βαρέλια κρασιού Beaujolais Nouveau κυλάνε από τους αμπελουργούς στους δρόμους της πόλης πριν ανοίξουν.


4. Και υπάρχουν σκληροί κανόνες για το πώς γίνεται και αυτό…
Το κρασί πρέπει να γίνει με το σταφύλι Gamay, το οποίο ήρθε στη Γαλλία από τους Ρωμαίους. Τα σταφύλια πρέπει να προέρχονται από το AOC Beaujolais και πρέπει να συλλέγονται με το χέρι. Το κρασί παράγεται χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σταφύλι χωρίς να αφαιρούνται οι πικρές τανίνες από τις φλούδες των σταφυλιών. Η τοπική αρχή θα ορίσει την ημερομηνία για τη συγκομιδή κάθε χρόνο, ανάλογα με το πότε τα σταφύλια είναι έτοιμα.

5. Πού είναι η περιοχή Beaujolais;
Το κρασί Beaujolais παίρνει το όνομά του από την ιστορική επαρχία Beaujolais, την περιοχή παραγωγής κρασιού στα βόρεια της Λυών. Το κρασί παρασκευάζεται στο
βόρειο τμήμα του Ροδανού και στη νότια περιοχή του τμήματος Saône-et-Loire που βρίσκεται στην περιοχή της Βουργουνδίας.

6. Και δεν είναι μόνο το Nouveau που παράγεται στο Beaujolais
Ενώ το Beaujolais Nouveau προσελκύει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, απέχει πολύ από το μοναδικό κρασί που γίνεται στην περιοχή. Περίπου το 1/3 των αμπελώνων της περιοχής Beaujolais είναι αφιερωμένο στην παραγωγή Beaujolais Nouveau, αλλά η υπόλοιπη περιοχή χρησιμοποιείται για την παρασκευή άλλων κρασιών όπως AOC Beaujolais, AOC Beaujolais-Villages και Beaujolais Cru – όπου το όνομα Beaujolais δεν εμφανίζεται καν. Αντ ‘αυτού θα δείτε στην ετικέτα τα ονόματα των χωριών, όπως το Brouilly.

7. Ποια είναι η γεύση του Beaujolais;
Λαμπερό, φρουτώδες, ζωηρό, με γεύση φράουλας και … μπανάνας.

8. Γιατί όλοι λένε ότι έχει γεύση μπανάνας;
Το περίφημο “Goût de banane” προέρχεται από τη μαγιά, γνωστή ως 71Β, που χρησιμοποιείται για να γίνει γρήγορα το κρασί και να είναι εγκαίρως έτοιμο να κυκλοφορήσει. Επίσης, η γεύση οφείλεται στη προσθήκη σακχάρων για την αύξηση του επιπέδου αλκοόλ.

9. Δεν υπάρχει λόγος να παλαιώσετε ένα Beaujolais
Το Beaujolais Nouveau δεν είναι ένα κρασί που μπορείτε να αποθηκεύσετε κάποια χρόνια με την ιδέα να το ανοίξετε για μια ειδική περίσταση. Όμως ένα πολύ καλό
μπουκάλι Beaujolais θα μπορούσε να διατηρηθεί για 2 με 3 χρόνια

10. Άλλες 10 ποικιλιες από την περιοχη Beaujolais
Saint-Amour AOC -Juliénas AOC- Chénas AOC- Moulin-à-Vent AOCChiroubles
AOC- Morgon AOC- Régnié AOC- Côte de Brouilly
Brouilly AOC – Fleurie AOC.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.