5

04 Φεβ: Soiree Raclette

Καταγωγή του είναι η περιοχή Valais αλλά πλέον παρασκευάζεται σε ολόκληρη τη ζώνη των βόρειων Άλπεων. Προσφέρεται για κοινωνικές, χειμωνιάτικες βραδιές, που η παρέα ή η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι και μαγειρεύει επί τόπου το δείπνο της. Ένα από τα πιο γνωστά τυριά διεθνώς είναι το raclette. Όχι…

2

23 Ιαν: Γαλλική Kρεμμυδόσουπα

Συστατικά: 4 μεγάλα κρεμμύδια 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη 4 φέτες ψωμί χωριάτικο 1 λίτρο ζωμό κρέατος 20γρ. βούτυρο 1 κουταλιές σουπα αλεύρι αλατι-πιπερι Οδηγίες: Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια – τα σοτάρουμε ανακατεύοντας. Πρέπει να…

6

12 Ιαν: Steak Tartare

Το ταρτάρ (steak tartare ) για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν είναι ένα κρύο πιάτο με ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι αναμεμειγμένο με ωμό αυγό, αγγουράκι τουρσί, μουστάρδα και άλλα αρωματικά. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή και πατάτες τηγανητές. Συστατικα για 4 ατομα: βοδινό φιλέτο 500 γρ 2 εσαλότ ψιλοκομμένο Κάπαρη ψιλοκομμένο Αγγουράκια…

30 Νοέ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Είμαστε οι ειδικοί στη Διατροφή και στη Γεύση Η εταιρεία ΓΑΛΙΤΕΛ δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά και είναι εξειδικευμένη στη διανομή νωπών φρούτων, λαχανικών, συσκευασμένων σαλατών 4ης γκάμας και άλλων αγροδιατροφικών προϊόντων. Τα τελευταία έτη επίσης λόγω της ζήτησης των καταναλωτών έχουμε αναπτυχθεί και στην εισαγωγή γαλλικών προϊόντων gourmet….