Tροιζηνίας 6 κ Αργολίδος 145 64 Νεα Κηφισιά

Tομάτες Προβενσαλ

Συστατικά
4 κουτ σούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κγ ντομάτες
8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα και Κομμένο μαϊντανό
1 κουτ σούπα ζάχαρη
50-100γρ φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνος μας στους 180 C
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση τα κρεμμύδια με το σκόρδο , τα μυρωδικά , τι ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Από πάνω πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και μαϊντανός λεπτοκομμένο.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λιγα ακόμη μυρωδικά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close