Tροιζηνίας 6 κ Αργολίδος 145 64 Νεα Κηφισιά
2106254023

ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΕΣΑΛΟΤ ΚΑΙ SHIITAKE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κολοκύθα (περίπου 1 kg)
200 γραμμάρια εσαλοτ
200 γραμμάρια μανιτάρια shii-take
2 κσ ελαιόλαδο
2 κσ σόγια
40 γρ βουτύρο
200ml γάλα (ή γάλα σόγιας)
Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Κόβουμε την κολοκύθα στο μισό, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, την καλύπτουμε με νερό, μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε την κολοκύθα μέχρι να πάρει την υφή του πουρέ. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
4. Ζεσταίνουμε το γάλα, το προσθέτουμε απαλά στην κολοκύθα αναμειγνύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
5. Ψιλοκόβουμε τα shiitake και τα εσαλοτ.
6. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι τους και στη συνέχεια ρίχνουμε τα shiitake.
7. Τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε τη σόγια, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
8. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω τον πουρέ κολοκύθας και το βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close