Tροιζηνίας 6 κ Αργολίδος 145 64 Νεα Κηφισιά
2106254023

 

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΑΜΟ

ΥΛΙΚΑ
• 100γρ ρόκα Bonduelle
• 1 κούπα κρίταμο τουρσί
• 500 γρ. φρέσκοι πλευρώτους
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 3 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σουπ. Μπαλσάμικο
• Αλάτι
• Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν σκουπιδάκια ή βρωμιές, κόβω το σκληρό σημείο από το πόδι και τα βάζω σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνω μια λαδόκολλα πάνω στο ταψί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
2. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, ρίχνω το σκόρδο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά τα μανιτάρια.
3. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στους 180°C.
4. Σ’ ένα μεγάλο και ρηχό πιάτο απλώνω τη ρόκα, από πάνω τα πλευρώτους και στο τέλος το κρίταμο, ραντίζω με ελαιόλαδο και σερβίρω.