ΒΙΠΑ - Κωνσταντινουπόλεως 441, Αχαρνές Τ.Κ 136 72, Αττική - Greece

Steak Tartar


Το ταρτάρ (steak tartare ) για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν είναι ένα κρύο πιάτο με ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι αναμεμειγμένο με ωμό αυγό, αγγουράκι τουρσί, μουστάρδα και άλλα αρωματικά. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή και πατάτες τηγανητές.
Συστατικα για 4 ατομα:
βοδινό φιλέτο 500 γρ
2 εσαλότ ψιλοκομμένο
Κάπαρη ψιλοκομμένο
Αγγουράκια σε ξίδι ψιλοκομμένα
Μαϊντανός και εστραγκόν ψιλοκομμένο
κρόκοι αυγών
½ κουτ του κάθε μουστάρδα Dijon
1 κουταλια σούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλατι-πιπερι -σταγονες Tabasco-

Οδηγίες:
Ξύνουμε το κρέας κατά μήκος με πολύ κοφτερό μαχαίρι για να πάρουμε λεπτές λωρίδες κρέατος. Αφαιρούμε τυχόν νεύρα και το φυλάμε στο ψυγείο.
Βάζετε το κρέας και όλα τα υλικά (πλην των κρόκων των αβγών) σε μπoλ και ανακατεύετε καλά με 2 κουτάλια για 3 περίπου λεπτά.
Αφού το μίγμα μείνει 2-3 λεπτά, παίρνετε μια ποσότητα με το κουτάλι και την τοποθετείτε σε κάθε πιάτο σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό μπιφτέκι.
Πιέζετε ελαφρά με το κουτάλι στο πάνω μέρος και δημιουργείτε μια κοίλη επιφάνεια μέσα στην οποία βάζετε τον κρόκο.
Σερβίρισμα:
Πασπαλίζετε γύρω απ’ το στέικ ταρτάρ τον μαϊντανό και σερβίρετε με τραγανές τηγανιτές πατάτες κομμένες λεπτές (allumettes), έχοντας χωριστά τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά για χρήση κατά βούληση. Σπάτε τον κρόκο και ανακατεύετε το μίγμα στο πιάτο πριν το φάτε.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close