ΒΙΠΑ - Κωνσταντινουπόλεως 441, Αχαρνές Τ.Κ 136 72, Αττική - Greece

Γαλλική Kρεμμυδόσουπα

Συστατικά:
4 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
20γρ. βούτυρο
1 κουταλιές σουπα αλεύρι
αλατι-πιπερι

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια – τα σοτάρουμε ανακατεύοντας. Πρέπει να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Θέλουν περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Όταν γίνουν διαφανή, πασπαλίζουμε το αλεύρι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ψηθεί κι αυτό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό βραστό. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο και να το προσθέσουμε αργότερα για να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας. Μαγειρεύουμε 20 – 30 λεπτά.
Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ που αντέχουν στο φούρνο, βάζουμε τριμμένη γραβιέρα πάνω στις ψημένες φέτες του ψωμιού και βάζουμε στο γκριλ για λίγο, ίσα να λιώσει το τυρί. Βάζουμε στα πιάτα τη σούπα και 1 – 2 φέτες με το λιωμένο τυρί από πάνω.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close