ΒΙΠΑ - Κωνσταντινουπόλεως 441, Αχαρνές Τ.Κ 136 72, Αττική - Greece

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών

Συστατικά:
4 κιλά αρνί
2 φρυγανιές
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ.σούπας φύλλα δεντρολίβανο
2-3 κλωνάρια μαντζουράνα ή φρέσκια ρίγανη
1 κουτ.σούπας ξερή ρίγανη
2-3 φύλλα φασκόμηλο
7-8 κλωνάρια μαϊντανό
5 κλωνάρια μάραθο ή άνηθο
2 κουτ. σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
αλάτι και μπόλικο πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο ορίζοντια στη μέση

Οδηγίες:
Πλύνετε το κρέας και σκουπίστε το με χάρτινη πετσέτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°c.
Στο μπλέντερ λιώστε τις φρυγανιές σκόρδο δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα αρωματικά χορταράκια, την κάππαρη κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε ελαιόλαδο για να κάνετε μείγμα σαν αλοιφή. Αλείψτε το κρέας από όλες τις μεριές.
Βάλτε το κομμένο σκόρδο σε ταψί και περιχύστε με το κρασί. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα κομμάτια του αρνιού, βάλτε τα στο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά.
Πετάξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε αλλα 15-20 λεπτά, να ροδίσει η κρούστα του αρνιού.
Βγάλτε από το φούρνο, σκεπάστε πάλι με αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνει 10 λεπτά το κρέας, πριν να το κόψετε για να σερβίρετε.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close