Στο Μεξικό, οι πιπεριές τσίλι είναι αυτές που καθορίζουν το πιάτο, το χρώμα του, ακόμη και την ονομασία του.

  • Poblano
    Είναι μακριά, «γεμάτη», πράσινη πιπεριά, που προτιμάται για την ελαφρώς καυτερή γεύση της.
  • Jalapeño
    Η γεύση της είναι γεμάτη, ήπια, με λίγη οξύτητα. Έχει τραγανιστή και χοντρή σάρκα.
  • Serrano
    Η πιπεριά Serrano είναι παρόμοια με τη jalapeño, πιο καυτερή.
  • Chipotle
    Έχει καπνιστή, «ζεστή» γεύση και είναι αρκετά καυτερή. Έχει καπνιστεί και αποξηραθεί μέχρι να γίνει σκούρα καφέ.
  • Chile de árbol
    Είναι κόκκινη και παραμένει κόκκινη ακόμη κι όταν αποξηραίνεται και είναι πολύ καυτερή. Είναι μακριά και λεπτή πιπεριά.
  • Habanero
    Η Habanero έρχεται να βάλει φωτιά, όμως χαρίζει άρωμα και γεύση που θυμίζει κίτρο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.